Články blogu

Ako na hypotéku a financovanie mobilných domov?

Vlastné bývanie za cca 200 000 Kč? Ak máte miesto, kam mobilný dom umiestniť, stačí vám pomerne nízka suma na to, aby sa váš sen stal skutočnosťou. Nie každý však má na účte stovky tisíc alebo možnosť pôžičky od rodiny. Ako teda získať prostriedky na nákup nového či bazarového mobilheimu, keď úspory nestačia? Možností je dostatok, je však potrebné si starostlivo vyberať.

Číst celý článek...

Krbové kachle do mobilheimu: čo je treba vedieť?

Zima je tu a či už vám váš mobilný dom slúži len ako dočasné útočisko, alebo ho obývate celoročne, určite je vám jasné, že bez občasného zakúrenia to nepôjde. Proti plesniam aj studeným nohám pomôže napríklad kúpa krbových kachlí. Aké náležitosti je nutné pri ich výbere a inštalácii dodržať?

Číst celý článek...

Stavebné povolenie, ohlásenie alebo územný súhlas? Čo potrebujete pre usadenie mobilheimu

Láka vás kúpa mobilného domu, ale stále si nie ste istí, aké papierovanie to zahŕňa, a najmä ktoré povolenie si musíte pred jeho postavením na vlastnom pozemku zaobstarať? Pomôžeme vám urobiť si raz a navždy jasno v pojmoch stavebné povolenie, ohláška a územný súhlas, a poradíme vám, ktorý z týchto dokumentov budete potrebovať, len čo vám váš nový mobilheim začne hovoriť pane.

Číst celý článek...