Výhody dreveného mobilheimu

Život v mobilnom dome sa teší čím ďalej väčšej obľube – a niet sa čomu čudovať. Koho by nelákala myšlienka na slobodné, úsporné a cenovo dostupné bývanie? Drevené mobilné domy sa nachádzajú ešte o triedu vyššie než klasické mobilheimy a sú špecifické vysokým štandardom bývania. Dnes sa pozrieme na výhody investície do dreveného domu a na vaše možnosti pri zariaďovaní.

Vysoký štandard a štipka luxusu

Mobilný domček z dreva vám poskytuje podobné možnosti ako zrub či drevenica, avšak s kompletným komfortom klasického domu či bytu. Vďaka použitému materiálu sú mobilheimy z dreva tepelne úsporné a drevo zároveň slúži ako dobrá základná izolačná vrstva.

Aj tí najnáročnejší zákazníci si pri drevených mobilných domoch prídu na svoje. Jednoduché, slobodné a praktické bývanie v mobilheime sa v dnešnej dobe teší vzrastajúcej popularite. Máte možnosť nechať si mobilný dom obložiť zvonku aj zvnútra drevom, čím dosiahnete značný estetický efekt a taktiež dlhú životnosť.

Drevené mobilné domy je možné využiť k bývaniu po celý rok – pokiaľ si zaobstaráte vysoko kvalitný mobilheim, vynikajúca izolácia je už súčasťou obstarávacej ceny, v prípade cenovo dostupnejších domov je potrebné zainvestovať do zateplenia, aby sa vám v ňom komfortne žilo po celý rok. Okrem celoročného bývania ho prirodzene môžete využiť aj ako sezónnu chatu či záhradný domček.

Aké vybrať doplnky do dreveného mobilheimu?

Pri zariaďovaní dreveného mobilheimu by ste prirodzene mali vychádzať ako z priestorových možností a už namontovaného zariadenia, tak zo svojho vlastného vkusu. Obecne sú mobilné domy kompletne zariadené vrátane výbavy do obývacej izby, kuchynskej linky a kúpeľne. Mobilné domy majú zvyčajne vykurovacie telesá (buď plynový krb, alebo elektrický radiátor), vďaka ktorým vám aj v zime bude príjemne teplo. Súčasťou každého mobilheimu sú samozrejme zásuvky a ističe, ďalšia výbava potom záleží čisto od vás.

Obecne by ste mali vziať do úvahy zamýšľanú funkciu domu – hodláte ho používať len ako záhradný domček či ako prechodnú chatu na leto? Alebo v ňom naopak chcete celoročne bývať a potrebujete tak kompletný komfort, ktorý vám mobilheim môže ponúknuť? V prípade celoročného bývania sa nezaobídete bez dobrého zateplenia, ktoré vám ušetrí starosti a súčasne nemalé náklady na vykurovanie.

Pokiaľ sa rozhodnete interiér mobilheimu revitalizovať, mali by ste vyberať skôr zo svetlejších tónov, ktoré priestor presvetlí a opticky zväčší. Zároveň by mala výbava korešpondovať s celým vizuálom domu. Pokiaľ ste teda investovali do dreveného domu, rozhodne by ste mali vyberať aj z dreveného dekora do interiéru. Výbava by mala mať dostatočne nadčasový dizajn a zároveň byť praktická, aby vám robila radosť dlhé roky.

Ak si neviete rady s výberom či s možnosťami zateplenia, obráťte sa na nás. Radi vám poradíme a pomôžeme vám vybrať to najlepšie riešenie.