6 tipov na minimalisticky zariadený mobilheim

Vlastníci mobilheimu často stoja pred rozhodnutím, ako svoj domček na kolesách zariadiť útulne, a napriek tomu minimalisticky, aby sa v ňom dalo pohnúť a nevzniklo z neho neúhľadné skladisko. V dnešnom článku vám prinášame rady a tipy, ako si z mobilheimu vyčariť príjemný, útulný, a pritom vzdušný domov.

1. Parapet poslúži ako nočný stolík

Presuňte posteľ v spálni k oknu a využite odkladacie plochy, ktoré už v izbe sú – ako nočný stolík vám výborne poslúži parapet. Vďaka nemu ušetríte drahé desiatky centimetrov, ktoré by inak zaberal objemný nočný stolík. Ďalším variantom je zadovážiť si sklápací odkladací stolík, ktorý je privŕtaný priamo do steny, a keď je prázdny, jednoducho ho sklopíte ku stene.

2. Úložné priestory sú základ

Nábytku, ktorý šetrí priestor, nájdete na internete neúrekom. Využite možnosť skrytého úložného priestoru aj u tých kusov nábytku, u ktorých by vás to skôr asi ani nenapadlo. Ako ideálny variant sa núka pohovka, posteľ či lavica s úložným priestorom, možností je však oveľa viac.

3. Miesto stoličiek lavice

Veľkým problémom býva jedálenský stôl v priestore, okolo ktorého sú rozostavané stoličky nielen pre vás, ale aj pre prípadných hostí. Také posedenie však zaberá v mobilheime príliš mnoho drahocenného miesta. Vyriešiť to môžete niekoľkými spôsobmi – tým najelegantnejším je zadovážiť si miesto stoličiek lavice, na ktoré sa zmestí viac ľudí, a navyše vám ušetria dosť miesta. Pokiaľ nečakáte hostí často, môžete stôl presunúť ku stene, kde nebude zavadzať.

4. Sklápacia posteľ alebo váľanda? Prečo nie!

Posteľ sa môže ukázať ako skutočne tvrdý oriešok, keď sa snažíte vo svojom mobilheime utvoriť poriadok a dostatok priestoru. Riešenie je však na dosah – kúpte si miesto klasickej postele sklápací variant. Ráno ju potom jednoducho upracete a máte hneď priestoru habadej.Ak však neplánujete v mobilheime priamo bývať, ale chcete ho využiť len občas ako chatu, môžete na spanie zvoliť kvalitnú rozkladaciu pohovku či váľandu alebo diván, ktorý je úsporný, ušetrí vám veľa miesta a vy sa na ňom aj tak pohodlne vyspíte.

5. Zmenšite chladničku

V mobilheime pravdepodobne nebudete potrebovať plnohodnotnú chladničku s priestrannou mrazničkou – preto je na mieste ušetriť miesto práve tu. Zaobstarajte si menšiu chladničku, ktorá sa vám pohodlne vojde pod kuchynskú linku. Vďaka rozšírenej sieti supermarketov navyše nikdy nebolo jednoduchšie nakúpiť čerstvé potraviny – nemusíte si tak robiť prehnané zásoby, ktoré aj tak nevyužijete.

6. Svetlé tóny a zrkadlá sú základ

Do malého priestoru sú sýte a temné farby celkom nevhodné. Zvoľte preto jemný, svetlý variant, ktorý priestor opticky zväčší. Chybu nespravíte ani napríklad s veľkým zrkadlom cez celú stenu v obývacej izbe, vďaka ktorému sa priestor krásne zväčší. Zároveň stavte na akrylový alebo sklenený nábytok, ktorý je prakticky neviditeľný a súčasne vysoko praktický. Taký nábytok príjemne splýva so stenou a opäť miestnosť opticky zväčšuje.

Teraz už vám neostáva nič iné než sa pustiť do práce. Prajeme príjemne strávené chvíle so zariaďovaním vášho nového mobilheimu. A v prípade, že by ste potrebovali pomôcť s výberom, ozvite sa nám. Radi vám pomôžeme a spoločne zvolíme variant šitý presne na mieru vašim potrebám.