Články blogu

Mobilné domy do milióna

Priemerná výška hypotéky presiahla v lete 2021 čiastku 3 100 000 Kč a veľkej časti obyvateľov sa sen o vlastnom bývaní s narastajúcimi cenami nehnuteľností pomaly rozplýva. Ak patríte medzi nich, nemusíte sa zmierovať s tým, že nikdy nebudete bývať vo svojom, existujú aj dostupnejšie varianty vlastného bývania.

Číst celý článek...

Ako vybrať pozemok pre mobilný dom

Zadováženie mobilheimu je skvelým variantom cenovo úsporného vlastného bývania. Výberom konkrétneho modelu však celý proces zďaleka nekončí. Či už chcete mobilný dom pre rekreačné účely, alebo pre celoročné užívanie, bude potreba ho niekam umiestniť. Nemáte zatiaľ vybraný pozemok? Poradíme vám, na čo sa zamerať.

Číst celý článek...

Vlastné bývanie za nízku cenu: zadovážte si malý mobilheim

Počas niekoľkých posledných rokov vzrástli ceny nehnuteľností približne o 63 percent. Aj to je dôvodom, prečo narastá záujem o najrôznejšie alternatívy klasických stavieb. Malý mobilheim môže byť skvelým štartovacím bývaním pre mladé páry, rovnako ako pohodlným letným bytom či dočasným zázemím počas výstavby vysneného domu.

Číst celý článek...

Tipy na rekonštrukciu a vybavenie mobilheimu

Mobilný dom poskytuje s trochou kreativity rovnaké možnosti ako rodinný domček. Romantické domčeky na podvozku sú veľmi obľúbenou alternatívou k chatám a chalupám, ale tiež k plnohodnotnému bývaniu v tehlovom dome či byte. Niet sa čomu čudovať – mobilheimy človeku ponúkajú slobodu a súčasne dostatok priestoru za cenovo priaznivých podmienok. V dnešnom článku vám prinášame tipy a triky na moderné zariadenie interiéru mobilného domu, spolu s vychytávkami na to, ako najefektívnejšie využiť obmedzený priestor.

Číst celý článek...

Výhody dreveného mobilheimu

Život v mobilnom dome sa teší čím ďalej väčšej obľube – a niet sa čomu čudovať. Koho by nelákala myšlienka na slobodné, úsporné a cenovo dostupné bývanie? Drevené mobilné domy sa nachádzajú ešte o triedu vyššie než klasické mobilheimy a sú špecifické vysokým štandardom bývania. Dnes sa pozrieme na výhody investície do dreveného domu a na vaše možnosti pri zariaďovaní.

Číst celý článek...

6 tipov na minimalisticky zariadený mobilheim

Vlastníci mobilheimu často stoja pred rozhodnutím, ako svoj domček na kolesách zariadiť útulne, a napriek tomu minimalisticky, aby sa v ňom dalo pohnúť a nevzniklo z neho neúhľadné skladisko. V dnešnom článku vám prinášame rady a tipy, ako si z mobilheimu vyčariť príjemný, útulný, a pritom vzdušný domov.

Číst celý článek...