Tipy na rekonštrukciu a vybavenie mobilheimu

Mobilný dom poskytuje s trochou kreativity rovnaké možnosti ako rodinný domček. Romantické domčeky na podvozku sú veľmi obľúbenou alternatívou k chatám a chalupám, ale tiež k plnohodnotnému bývaniu v tehlovom dome či byte. Niet sa čomu čudovať – mobilheimy človeku ponúkajú slobodu a súčasne dostatok priestoru za cenovo priaznivých podmienok. V dnešnom článku vám prinášame tipy a triky na moderné zariadenie interiéru mobilného domu, spolu s vychytávkami na to, ako najefektívnejšie využiť obmedzený priestor.

Dôvtipné úložné priestory

Ak sa obávate, že v mobilheime budete mať nedostatok úložného priestoru, kam by ste mohli elegantne ukryť potraviny, náradie a ďalšie nevyhnutnosti, je riešenie na dosah. Mobilné domy vo svojej základnej výbave samozrejme určité úložné priestory ponúkajú (poličky, skrinky v kuchyni apod.), pokiaľ však potrebujete ich repertoár rozšíriť, nie je nič jednoduchšie, než vybudovať extra priestor v stenách či podlahe. Do novo vzniknutého priestoru môžete uložiť ako ovocie a zeleninu, tak napríklad aj fľaše s vínom, náradie, káble či drobnosti, ktoré príliš často nevyužívate.

Pri rekonštrukcii si ďalej môžete obývací priestor v mobilheime zariadiť sedačkami, ktoré už majú úložné priestory v sebe zabudované. Vďaka tomu vám vznikne perfektné miesto na uloženie extra posteľnej bielizne, diek či vankúšov. Ak nepotrebujete nutne ďalšie miesto na spanie, ktoré sa vytvorí z rozloženia pohovky, je investícia do takéhoto úložného priestoru efektívnym riešením nedostatku miesta.

Ako vyriešiť priestor na spanie?

Pokiaľ si kupujete menší mobilný domček, je vždy vhodné zvážiť, ako naložiť s priestorom v spálni. Ideálnym riešením sa môže ukázať moderná výklopná posteľ, ktorú si vždy zložíte len na spanie a ráno ju potom uložíte späť do steny. Vďaka tomu si vytvoríte plno miesta, ktoré by inak permanentne zaberala posteľ s rámom.

Ďalšou možnosťou, ako vyriešiť spací priestor, je urobiť letisko pod stropom, pričom v spodnej časti si môžete zriadiť napríklad kanceláriu či uložiť komodu. Variantom môže byť tiež vyvýšená posteľ už napríklad so zabudovaným stolom v spodnom poschodí.

Minimalistické prvky, svetlé farby

Pokiaľ sa rozhodnete zrenovovať či novo zariadiť svoj mobilheim, stavte na svetlé a skôr neutrálne farby. Chybu neurobíte s doplnkami zo svetlého dreva, ako napríklad z obľúbeného bambusa, prípadne tiež z borovice, jaseňa, lipy či jedle. Svetlé farby priestor opticky zväčšia a urobia ho vzdušnejším. Základné vybavenie mobilného domu je obecne vhodné zariadiť v neutrálnych farbách, u konkrétnych doplnkov sa ale nemusíte báť experimentovať a vtisnúť tak priestoru svoj osobitý štýl. Fantázii sa skrátka medze nekladú.

Ak by ste chceli poradiť s výberom vhodného mobilného domu priamo pre vás, obráťte sa na nás. Radi vám pomôžeme vybrať to najlepšie riešenie pre vašu konkrétnu situáciu.