Stačí vám k bývaniu niečo malé, ale zároveň nechcete byt?

Radi by ste bývali v peknom domčeku v pokojnej lokalite za mestom, ale nechcete investovať milióny do rodinného domu. Na druhej strane by vám stačil malý byt, o ktorý sa nemusíte starať od rána do večera? Poradíme vám ako z tejto patovej situácie. Postavte si mini domček alebo si nechajte rovno doviezť mobilheim.

V posledných rokoch sa veľkým trendom stali super malé domčeky. V nich nájdete len to, čo k bývaniu naozaj potrebujete a nezaberú viac ako 50 m2. Nebudete tak v dome skladovať zbytočný bordel a navyše ušetríte náklady na pozemok. Najčastejšie ľudia volia k stavbe takéhoto domčeku drevo. Vznikne tak krásna drevostavba, ktorá pri správnej voľbe vykurovania a zateplenia môže spĺňať normy pasívneho domu. A vy tak ušetríte aj za energie.

Ak by ste chceli k stavbe takéhoto domčeku nájsť inšpiráciu, nasmerujte svoj pohľad k Japonsku. Tu kvôli rastúcej populácii a menej miesta na bývanie začali ľudia stavať super malé domčeky. Dôvodom im však nebola len cena za bývanie, ale celkový životný štýl. Zbavili sa tak prebytočných vecí, ktoré sú pre nich v živote postrádateľné a našli tak čisté bývanie plné harmónie.

S mobilným domčekom naprieč štátom?

Ďalším variantom malého bývania je obstaranie mobilheimu, čiže domu na kolieskach. Jediné čo k takému domu potrebujete, je rovný terén, voľná príjazdová cesta a prípojka vody, elektriny a kanalizácie. Ako sa taký dom umiestňuje na pozemok a čo ďalšieho k tomu potrebujete, sa dozviete v našom článku.

Obstaranie mobilného domčeka je oveľa lacnejšie ako stavba domu. Ak premýšľate o celoročnom bývaní, je potrebné ho správne zaizolovať. Niektoré domy už v základe obsahujú krby či elektrické ohrievače, vďaka ktorým sa nemusíte báť ani tuhej zimy.

Ak ste však cestovateľský typ a už premýšľate, ako s mobilným domčekom budete každý mesiac bývať v inej časti republiky, musíme vás sklamať. Tak jednoduché premiestniť mobilheim nie je, a pre vaše cestovanie by sme vám radšej odporučili obytný príves.

Aké veľké sú mobilheimy

V našej ponuke nájdete mobilné domy o veľkostiach 3+kk a 4+kk. Tie svojou plochou nepresiahnu 41 m2. Najmenší z nami ponúkaných domčekov je DELTA NORDSTAR o veľkosti 3+kk s plochou iba 25 m2. Vybavený je obývacím kútom s kuchynským a jedálenským kútom a spálňou s dvoma lôžkami. Samozrejmosťou je kúpeľňa so sprchovacím kútom a WC. Všetky nami ponúkané domy vám navyše po celej Českej a Slovenskej republike dovezieme a umiestnime zadarmo.

Premýšľate nad obstaraním?

Či už premýšľate nad klasikou v podobe malej drevostavby alebo mobilným domom, mali by ste si rozmyslieť, či k životu naozaj nepotrebujete zbytočné veci navyše, pretože na ne v tomto domčeku naozaj nie je miesto. Za to v nich prežijete veľa šťastných chvíľ plných pohody.