Články blogu

Tipy na rekonštrukciu a vybavenie mobilheimu

Mobilný dom poskytuje s trochou kreativity rovnaké možnosti ako rodinný domček. Romantické domčeky na podvozku sú veľmi obľúbenou alternatívou k chatám a chalupám, ale tiež k plnohodnotnému bývaniu v tehlovom dome či byte. Niet sa čomu čudovať – mobilheimy človeku ponúkajú slobodu a súčasne dostatok priestoru za cenovo priaznivých podmienok. V dnešnom článku vám prinášame tipy a triky na moderné zariadenie interiéru mobilného domu, spolu s vychytávkami na to, ako najefektívnejšie využiť obmedzený priestor.

Číst celý článek...

Výhody dreveného mobilheimu

Život v mobilnom dome sa teší čím ďalej väčšej obľube – a niet sa čomu čudovať. Koho by nelákala myšlienka na slobodné, úsporné a cenovo dostupné bývanie? Drevené mobilné domy sa nachádzajú ešte o triedu vyššie než klasické mobilheimy a sú špecifické vysokým štandardom bývania. Dnes sa pozrieme na výhody investície do dreveného domu a na vaše možnosti pri zariaďovaní.

Číst celý článek...

6 tipov na minimalisticky zariadený mobilheim

Vlastníci mobilheimu často stoja pred rozhodnutím, ako svoj domček na kolesách zariadiť útulne, a napriek tomu minimalisticky, aby sa v ňom dalo pohnúť a nevzniklo z neho neúhľadné skladisko. V dnešnom článku vám prinášame rady a tipy, ako si z mobilheimu vyčariť príjemný, útulný, a pritom vzdušný domov.

Číst celý článek...

Ako vykúriť mobilheim?

Mobilné domy sú vďaka svojej cenovej dostupnosti veľmi obľúbenou alternatívou k chatám či chalupám a najčastejšie sa využívajú od jari do jesene. Je však možné v nich prebývať aj celoročne, pokiaľ je vyriešená dostatočná izolácia. Práve kúrenie a udržanie tepla v mobilnom dome by ste rozhodne nemali podceniť, ak sa rozhodnete v ňom stráviť aj zimné mesiace. Najskôr si teda poďme zhrnúť, čo všetko je treba mať na pamäti pri zatepľovaní mobilného domu, a potom si predstavíme základné možnosti vykurovania.

Číst celý článek...