Články blogu

Mobilný dom na lúke – je to možné?

Láka vás predstava postaviť si mobilný dom v prírode, lese, na lúke, pri rieke, skrátka kdekoľvek, kde uniknete ruchu mesta? Nízke výdavky, príroda všade navôkol... aj keď je táto predstava idylická, realita nie je tak jednoduchá. Ako teda postupovať, ak si chcete postaviť mobilheim v prírode? A je to vôbec možné? Poradíme vám.

Číst celý článek...

Mobilné domy do milióna

Priemerná výška hypotéky presiahla v lete 2021 čiastku 3 100 000 Kč a veľkej časti obyvateľov sa sen o vlastnom bývaní s narastajúcimi cenami nehnuteľností pomaly rozplýva. Ak patríte medzi nich, nemusíte sa zmierovať s tým, že nikdy nebudete bývať vo svojom, existujú aj dostupnejšie varianty vlastného bývania.

Číst celý článek...

Ako vybrať pozemok pre mobilný dom

Zadováženie mobilheimu je skvelým variantom cenovo úsporného vlastného bývania. Výberom konkrétneho modelu však celý proces zďaleka nekončí. Či už chcete mobilný dom pre rekreačné účely, alebo pre celoročné užívanie, bude potreba ho niekam umiestniť. Nemáte zatiaľ vybraný pozemok? Poradíme vám, na čo sa zamerať.

Číst celý článek...

Vlastné bývanie za nízku cenu: zadovážte si malý mobilheim

Počas niekoľkých posledných rokov vzrástli ceny nehnuteľností približne o 63 percent. Aj to je dôvodom, prečo narastá záujem o najrôznejšie alternatívy klasických stavieb. Malý mobilheim môže byť skvelým štartovacím bývaním pre mladé páry, rovnako ako pohodlným letným bytom či dočasným zázemím počas výstavby vysneného domu.

Číst celý článek...